úterý 29. září 2015

Marlena de Blasi

je původně americká šéfkuchařka a poradkyně v oboru mezinárodního kuchyně a vína. V novinách svými články hodnotila kvalitu jednotlivých restaurací, napsala i knížky o tom, jak se vaří v Itálii.

Tisíc dnů v Toskánsku
Marlena se se svým benátským manželem Fernandem přestěhuje do malého městečka mezi Toskánskem, Umbrií a Laziem. Zde se seznámí s Barlozzem a za jeho pomoci začnou objevovat tajemství místní kuchyně, zvyky obyvatel, místní tradice....
V knížce jsou i některé recepty jídel zmiňovaných v textu:-)

Tisíc dnů v Benátkách
Marlena se seznámí s Benátčanem, odstěhuje se do Itálie a provdá se za Fernanda. Poznává Benátky, jejich život, tradice, zvyky, trhy, kuchyni....Na konci knížky jsou recepty jídel:-) a některé určitě zkusím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana